Početna Blog Grčka

Leptokarija

U prevodu Leptokarija znači “selo lešnika”, koji i rastu u mestu. Mesto je za porodični odmor, posebno preporučeno za roditelje sa malom decom jer je mirno letovalište.

2 min
Leptokarija

Leptokarija – odlično mesto za porodičan odmor

Leptokarija, koja pripada Olimpskoj regiji,  nalazi se u severoistočnom delu kontinentalne Grčke. Regija je dobila naziv po najpoznatijoj grčkoj planini, domu svih bogova, planini Olimp. Glavni grad regije je Katerini, a on se od Leptokarije nalazi na 30 km.

Leptokarija se nalazi uz novi autoput za  Atinu, na 90 km od Soluna. Plaža je peščano-šljunkovita, široka i dobro uređena. Na njoj ćete naći sve šta vam treba, ležaljke i suncobrane uz poručeno piće, kabine za presvlačenje, tuševe i dovoljno prostora. Voda je kristalno čista.

Leptokarija je prugom podeljena na gornji i donji deo mesta. U donjem delu su plaža, restorani, beach barovi, u kojima uz piće dobijate ležaljke i suncobran, radnje i taverne, pekare, dok je u gornjem smeštena pijaca kao i veći broj prodavnica među kojima su i veći megamarketi poput Lidla i Masutisa.

Ima dosta sadržaja i za decu:

  • zabavne parkove i igraonice,
  • kao i zdravstveni centar
  • zubara
  • i apoteke.

Pijačni dan je utorkom. Pijaca bude u dužini od 30-ak metara i stacionirana bude na glavnom putu koji preseca Leptokariju na gornji i donji deo.

Šta obići u blizini Leptokarije?

U ponudi je veliki broj izleta, ako poželite da vidite još neke lokalitete možete da se raspitate kod naših predstavnika na destinaciji o svim detaljima. Neki od izleta su: poseta Meteorima, grčko veče, obilazak Soluna, obilazak akva parka Waterland, treking do Olimpa i drugi. Uveče u Leptokariji zna da bude hladnije zbog planine Olimp, te možete da se rashladite šetnjom uz more ili šetnjom kroz stari deo grada. Ima epitet vazdušne banje jer se u mestu susreću morska i planinska vazdušna struja.

Jedna od najstarijih železničkih stanica nalazi se u Leptokariji, pa možete iskoristiti tu prednost da odete do još nekog mesta ili do Soluna. Stariji deo Leptokarije nalazi se na 5km od mora. Lokalno stanovništvo je ljubazno i dobro raspoloženo. Najveći deo turista je iz Srbije. Leptokarija je dosta popularna kod naših turista, iz godine u godinu njena reputacija raste.

U prevodu Leptokarija znači “selo lešnika”, koji i rastu u mestu. Mesto je za porodični odmor, posebno preporučeno za roditelje sa malom decom jer je mirno letovalište. Sa druge strane veliki je izbor diskoteka, kafića i barova stoga je preporučljiva i svima ostalima koji vole malo dinamičniji odmor.

Home
Promo ponude
Kontakt