Početna Blog Grčka

Nei Pori

Nei Pori, primorsko mesto, jedno je od najpopularnijih letovališta u Grčkoj. Smešten ispod planine Olimp, od makedonske granice je udaljen oko 160 km a od Katerinija je udaljen oko 40 km.

2 min
Nei Pori

Nei Pori je jedno od najpopularnijh letovališta Grčke

Nei Pori je primorsko mesto, jedno od najpopularnijih letovališta u Grčkoj. Smešten ispod planine Olimp, od makedonske granice je udaljen oko 160 km a od Katerinija je udaljen oko 40 km. Na par kilometara severno od ovog mesta nalazi se poznato letovalište Platamon, a na jugu, severna delta reke Pinios. Karakteristike ovog letovališta su jako široka i dugačka peščana plaža, kristalno čisto more, parkovi i igrališta za decu, mnogobrojni kafići, poslastičarnice, taverne, restorani kao i prostrani trgovi. Sve ovo čini Nei Pori idealnim mestom za porodično letovanje.

Grad Nei Pori je osnovan 1976. godine i gradjen je po urbanističkim planovima, pa su zato ulice široke sa prostranim trgovima, a stanovništvo se uglavnom bavi turizmom. U mestu postoje i objekati kao što su crkva, osnovna škola, kulturni centar, dva fudbalska igrališta, ambulanta, kao i veliki broj hotela i apartmana. Plaža  je peščana – od najfinijeg, sitnog, zlatno žutog peska. Isti takav pesak je i u vodi, kroz koju se postepeno i polako dolazi do dubine. More je ovde poznato po čistoći i prozirnosti.

Ovo poznato grčko letovalište se postavilo kao najtraženije najviše zbog svoje ogromne i prelepe peščane plaže, koja se kilometrima prostire od Platamona, preko Kastrija pa sve do Koulurasa. Najširi deo te plaže je naravno kod  Nei Porija, gde od šetališta do mora putem plaže ima oko 100 metara. Plaža je dovoljno velika za sve turiste koji dođu, tako da nema bojazni od neke gužve kakve viđamo u ostalim popularnim letovalištima Grčke.

Zbog velike površine na kojoj se prostire, i razuđene gradnje nevelikih objekata, Nei Pori je dosta privlačan našim turistima. Cene vanpansionske potrošnje su dosta popularne, a najbliži Lidl se nalazi na oko 10 kilometara severnije, ka Leptokariji.

 Nei Pori poseduje mnogo restorana, kafića, butika i velike mogućnosti za šetnju, odmor i zabavu.

Home
Promo ponude
Kontakt