Početna Blog Grčka

Skiatos

Sa preko 200 ostrva koje možete odabradi, planiranje odmora u Grčkoj može se činiti zastrašujućim zadatkom - svako ostrvo nudi nešto drugačije i svakako je istraživanje dobar način da se iskusi ova raznolikost. Ali, ukoliko vam nestaje vremena, Skiatos nudi raznovrsne sadržaje. Smešten je na severozapadu Egejskog mora i deo je Sporades arhipelaga. Prostire se na gotovo 50 km i ima preko 60 plaža, ali i ostrvskih aktivnosti od vodenih sportova, preko istorijskih tura, zabave i kupovine.

3 min
Skiatos

Skiatos – jedno od najlepših ostrva na svetu

Sa preko 200 ostrva koje možete odabrati, planiranje odmora u Grčkoj može se činiti zastrašujućim zadatkom – svako ostrvo nudi nešto drugačije i svakako je istraživanje dobar način da se iskusi ova raznolikost. Ali, ukoliko vam nestaje vremena Skiatos nudi upečatljiv niz aktivnosti koji će odgovarati različitom krugu ljudi.

Smešten je na severozapadu Egejskog mora i deo je Sporades arhipelaga. Prostire se na gotovo 50 km i ima preko 60 plaža, ali i ostrvskih aktivnosti od vodenih sportova, preko istorijskih tura, zabave i kupovine.

Plaža za koju ste verovatno više puta čuli i videli na raznim brošurama oduševiće vas i kada je uživo budete videli. Kukunaries plaža je najveća peščana plaža na Skiatosu, sa najviše turista i najlepšim prizorom za ronioce. Mnogo razčličitih ribica, školjki, morskih zvezda. Međutim ukoliko niste ljubitelj guzve savet je da posetite plažu Agios Paraskevi. Ovo je mirna, peščana plaža sa postepenim ulazom u more. Naravno na plažama možete iznajmiti ležaljke i suncobran. Odlična je za porodice sa decom. Sa druge strane, vama koji volite žurke na plaži, preporučićemo Bananna beach.

Nešto malo drugačije, posebno na svoj način, nalazi se na severnoj strani ostrva. To je plaža Mandraki. Legenda kaže da se persijski osvajač Kserks iskrcao baš na ovoj plaži kako bi osvojio ostrvo. Ukoliko ste spremni za 20 minuta lagane šetnje kroz šumu ne propustite plažu Mandraki. Takođe da biste stigli do ove plaže možete rentirati automobil ili skuter. Plaža je mirana kao stvorena za uživanje i pruža vam mogućnost da vidite najlepše zalaske sunca.

Ukoliko ste smešteni u samom gradu, najbliža plaža je Megali Amos, do nje se može doći pešice, a ona je najčeće izbor za prvi i poslednji dan boravka na ovom fenomenalnom ostrvu. Ovde možete probati hranu u tradicionalnim tavernama. Naša preporuka je svakako njihova ukusna musaka.  Ovo je popularna i dosta posećena plaža, pa u jeku sezone zna da bude gužva.

U blizini se takođe nalazi još jedan interesantna plaža, a to je Ksanemos plaža, koja se kao plaža razlikuje od ostalih. Nalazi se u blizini aerodroma i dok se sunčate ili plivate možete gledati sletanje i uzletanje aviona. Nije toliko preporučljiva za porodice sa malom decom zbog vetra i talasa.

Šta obići na Skiatosu?

Tokom boravka na raspolaganju će vam biti i nekoliko izleta. Jedan od posebnih i najatraktivnijih je odlazak do plaže Lalarija. Možda ćete se zbog fotografija ove plaže uprvo odlučiti da posetite ovo  sjajno ostrvo.  Ova plaža je okružena stenama i do nje se može doći jedino brodom ili čamcem. Ovo je šljunkovita plaža sa prelepim belim kamenčićima.

Plaže kao što su:

  • Vromolimnos
  • Kanapitsa
  • Marata

su takođe vredne posete. Naša preporuka je da iznajmite automobil ili skuter ili da koristite autobuski prevoz koji saobraća duž plaža u južnom delu ostrva, i na taj način se upoznate sa atrakcijama ovog ostrava.

Ovo prelepo ostrvo sa prelepim plažama i gradićem, koji opisuje grčku kulturu, svakako je mesto koje ćete zavoleti i sasvim sigurno preporučivati svojim prijateljima!

Skiatos
Home
Promo ponude
Kontakt