Početna Blog Grčka

Zakintos

Jednom kada se budete uverili u divote puta koji donosi put ka Zakintosu, poželećete opet da ga prođete.

2 min
Zakintos

Želite da iskusite nezaboravno letovanje?

Zakintos je ostrvo u jonskom moru, koje se često izbegava ako putnici idu sopstvenim prevozom, pa se opredeljuju za avion koji je skuplja varijanta. Put do  Zakintosa  je nešto neverovatno, to treba doživeti. Jednom kada posetite Zakintos, poželećete da mu se vratite i uživate u njegovim čarima.

Iako dolazite u letnjoj sezoni, spremite se za spektakularno putovanje na kojem ćete proći kroz skoro dva godišnja doba. Prolazite kroz krševe i goleti, pored planinskih vrhova i borovih šuma čiji su vrhovi skriveni u izmaglici. Na tom putu možete možda naleteti na medveda na putu.

Idući tim putem prolazite pored niza slikovitih grčkih gradova, u kojima možete da nađete mesto za predah i zaustaviti se kod prelepog mosta Rio Antirio, arhitektonskog dela 21. veka. Pravo ime ovog mosta je Harilaos Trikupis i najduži je viseći most na svetu. Sa 4 pilona, dužine 2880 metara. Most je nazvan po grčkom premijeru Trikupisu iz 19. veka koji je još tada imao ideju da poveže ova dva mesta, Rio i Antirio. Most je otvoren 2004. godine, nedelju dana pre početka Olimpijskih igara u Atini.

Doveli smo Vas do Zakintosa, udobno ste se smestili u odabrani smeštaj. Evo šta možete da vidite na ovom ostrvu, a pogodno je za decu.

Plaže krase Zakintos i čine ga nestvarnim mestom

Na Zakintosu ima mnogo plaža koje spadaju u najlepše plaže jonskog mora. U zalivu Laganas ćete naći dugačku plažu zlatnog mekanog peska, sa dugačkim postepenim ulaskom u more, toplom nestvarno plavom bojom mora i peskom i u samoj vodi. Ukoliko se bavite ronjenjem, ova plaža definitivno nije za vas. Banana plaža ima uređene drvene prilaze do mora koja su pogodna za kolica, a dovoljno je prostrana da se na jednom delu organizuju sportovi na vodi. Restoran i bič bar su tu da ispune sve vaše potrebe, oko toaleta i svlačionice.

Vodeni parkovi kao stvoreni za dobar provod

Ukoliko vam nije dovoljno vode na moru i zabave na plaži, na Zakintosu postoje dva velika akva parka. Možete da odvojite jedan dan i da kao izlet provedete u njima ceo dan. Vodeno Selo (Water Village) se nalazi u glavnom gradu Zanteu. Jedna specifičnost za njega je da ima takozvanu porodičnu kulu na kojoj možete da se utrkujete sa svojom decom ko će pre da stigne do kraja i nekoliko zanimacija pogodnih za najmlađe goste. Cilivi vodeni park se nalazi na samoj plaži. Tu je za najmlađe, za bebice namenjen mini akva park u obliku piratskog broda.

Uživanje u posmatranju kornjača

Ovo je ujedno i najveća atrakcija na Zakintosu. Ostrvo je poznato leglo morskih kornjača koje se zovu Caretta Caretta. Ova vrsta je zaštićena tako da su pojedini delovi plaža takođe zaštićeni ali uz prisustvo čuvara, možete po strain da budete pasivni posmatrač izlegnuća morskih kornjačića i njihovu borbu po pesku da dođu do prvog zarona. Ovo se sve dešava rano ujutru tako da požurite kako biste zauzeli najbolje mesto. Drugi vid posmatranja je brodićima. U opciji su vam brodići sa staklenim dnom koji nisu baš poželjni u očima centara za zaštitu ove vrste jer zbunjuju kornjače.

Mini golf- zabava za celu porodicu

Opet se vraćamo u Cilivi. Ovog puta smo u Fantazi mini golf parku, sa 18 rupa umetnutih na prostranim zelenim površinama sa preprekama poput veštačkih jezeraca, vodopada, reke, fontane, a tu je i jedan vulkan da dodatno oteža jedno porodično nadmetanje.

Bele litice, tirkizna voda, postepeni plićak, mirno more… Šta vam je još potrebno za jedan savršen odmor sa porodicom? Posetite Zakintos i uverite se u lepote ovog predivnog ostrva.

Home
Promo ponude
Kontakt