Početna Blog Wellness & Spa

Slovenija

Slovenija, mala a raznolika država. Ukoliko do sada niste imali priliku da upoznate ovu zemlju, sada je pravi trenutak za to. Njena neverovatna raznolikost odlikuje se u tome što za nekoliko dana boravka u ovoj zemlji možete videti alpske pejzaže, severoistočna brda i nizije, kraški svet kao i slovenačko primorje.

5 minuta čitanja
Slovenija

Slovenija – mala a raznolika zemlja

Slovenija predstavlja kombinaciju Alpa, zelenih ravnica i mediterana uklopnjena u jedinstvenu celinu. Iako površinski predstavlja jednu od najmanjih država evropskog kontinenta, poseduje mnoštvo različitih sadržaja. Od:

 • prelepih gradova
 • poznatih termi i mineralnih izvora
 • mozaiku prirodnih lepota i parkova
 • pa čak i mondenska letovalištva,

Slovenija zaista ima sve.

Slovenija jeste pretežno planinska zemlja, u kojoj dominiraju Alpi , sa mnogobrojnim zimskim turističkim centrima, među kojima su najbolji: porodično skijalište Vogel, koje ima devetnaest ski staza namenjenim kako deci i početnicima tako i vrhunskim profesionalcima. Nalzi se na nadmorskoj visini između 1535-1800 metara, a zimska sezona traje čak 5 meseci u toku godine.

Turistima iz Srbije možda je najpoznatije skijalište Kranjska Gora, sa osamnaes raznolikih staza i dosta hotelskih kompleksa za svačiji ukus. Jedno od najekskluzivnih slovenačkih zimskih turističkih centara, sa brojnim wellness i spa centrima i hotelima visoke kategorizacije jeste, Mariborsko pohorje, koje je smešteno na svega desetak minuta vožnje od poznatog grada Maribora, tako da ukoliko vam bude dosadno na samoj planini, vrlo lako možete obogatiti svoj odmor još nekim aktivnostima i sadržajima.

Za putovanje u Sloveniju najbolje izabrati sredinu meseca maja, kada celokupna priroda primi svoje najbolje boje.

Šta obići u Sloveniji?

Najpoznatije obeležje prelepe netaknute prirode Slovenije je nadaleko poznat nacionalni park Triglav. On predstavlja i najveću tačku Slovenije sa 2864 metara nadmorske visine, a ujedno i predstavlja jedan od najstarih nacionalnih parkova u Evropi. Simbol Triglava je čuveni Zlatorog, divokoza zlatnog roga, bez koje bi poseta nacionanom parku ne bi bila ista.

Pored divokoza, najveći utisak na vas ostaviće Bohinsko jezero, najveće jezero u Sloveniji, okruženo šumom, kroz koju vode brojne pešacke staze. Uživanje u ovom daru prirode moguće je gotovo iz svih uglova. Jezero je centar nacionalnog parka i okolini se nalazi veliki broj restorana, turističkih objekata, prodavnica, suvenirnica…

Pored svih lepota  Bohinskog jezera, Slovenija ima da ponudi još jedno očaravajće prirodno jezero, koje će svojom lepotom i raznolikosti ostaviti sigurno veći utisak na vas u odnosu na Bohinsko jezero, a to je Bledsko. Jezero je dobilo ime po gradiću koji se nalazi na njegovim obalama. Jezero odlikuje neverovatna prirodna lepota, koja je upotpunjena lepotama Bledskog Dvorca, koji se nalazi na njegovoj obali i slikovito Bledsko ostrvo prepoznatljivo po maloj crkvi Uspenja.

Poseta Slovenije ne bi bila potpuna ukkoliko ne posetite neke od čuvenih termi poput:

 • Terme Čatez
 • Šmarješke toplice
 • Laško
 • Terme Moravske Toplice
 • Olimia
 • Rimske Terme….

Sve terme su opremljene spa i wellnes centrima visoke turističke kategorije. Slovenija takođe poseduje i brojna uređena primorska mesta poput:

 • Kopra
 • Portoroža
 • Strunjan
 • Izole…

Baš zato, godišnje doba nije presudno za posetu ove bajkovite zemlje.

Kad god se odlučite za put, Slovenija će imati čime da vas ponudi i da ostavi božanstven utisak na vas. Očuvanje i promocija prirodnih lepota, najvažniji su segment celokupne Slovenije. Kao kruna tolikog zalaganja, stigla je i nagrada – Slovenija je zvanično proglašena najčistijom zemljom na planeti.

Slovenija most

Ponuda smeštaja u Sloveniji

Home
Promo ponude
Kontakt