Početna Blog

Letovanje u Turskoj

Magična i mistična država Turska, predstavlja modernu riznicu, ne samo zbog različitih kultura, duhovnosti, prirode, mudrosti već i veoma specifičnih i interesantnih naroda i stanovništva. Na prvi pogled dosta homogena podela stanovništva, ali ipak jako različita. Te razlike se najbolje uočavaju u etničkim, jezičkim i religijskim strukturama stanovništva Turske. Sa nešto više od 84 miliona stanovnika, Turska spada u red najmnogoljudnijih država Azije, pa i sveta.

3 min
Turska

10 razloga da letujete u Turskoj

Turska je jedna od najtraženijih turističkih destinacija. Iz mnogo razloga, ova zemlja u toku sezone ima veliki broj turista. U nastavku ćemo navesti 10 razloga zbog kojih trebate da izaberete upravo ovu destinaciju kada je u pitanju vaše letovanje.

 1. Sveobuhvatna usluga hotelskih kompleksa i resorta. U Turskoj ćete imati pravi odmor u najluksuznijim hotelima. Hotelski sadržaji su veoma bogati. U skoro svim hotelima veće kategorizacije imaćete razne sadržaj: bazene, aqua parkove, restorane, snack barove, spa centre, teretane, sportske terene, privatne plaže i ostale sadržaje. Hoteli u Turskoj su pravi izbor za hedoniste koji uživaju u ekskluzivnom i luksuznom odmoru.
 2. Hrana. Ovo je jedan jako bitan faktor kada su u pitanju srpski turisti. Naši ljudi vole dobru i ukusnu hranu, a upravo ova destinacija je poznata po tome. U Turskoj ćete sigurno biti oduševljeni raznim specijalitetima bogatog ukusa. U ovoj zemlji, po mišljenju mnogih, hrana je izuzetna bukvalno u svim destinacijama.
 3. Lepe plaže. Antalijska regija izlazi na Mediteransko more, dok mesto Kušadasi izlazi na Egejsko more. U svim regijama koje imamo u našoj ponudi su lepe peskovito-šljunkovite plaže. Ulazak u more je postepen na nekim plažama, dok su na nekim plažama učestali i talasi. Postoje i zlatne peskovite plaže u okolini nekih destinacija. Svaka plaža je lepa i posebna na svoj način.
 4. Čuveni turski kolači i poslastice. Turska je zemlja koja je poznata po najlepšim poslasticama. Ne smete propusiti njihovu čuvenu baklavu sa raznim dodacima, kao što su: pistaći, bademi, orasi i ostalo koštunjavo voće, čuvenu tursku alvu, ratluk sa mnogo različitih ukusa, izuzetno ukusan domaći sladoled i još mnoge njihove kolače i razne poslastice.
 5. Dobar provod. Kako za porodična letovanja sa decom, tako ima sadržaja i za mlade turiste i one koji vole dobar provod i zabavu. Posebno u mestima: Alanja, Antalija i Kušadasi. Ovde ćete naći bezbroj diskoteka, barova, kafića i restorana u kojima ćete se provesti nezaboravno.
 6. Shoping. Dobro znamo da su Turci poznati trgovci. Ova zemlja je prepuna prodavnica suvenira, zlatara, prodavnica nakita, radnji sa pravom kožom i životinjskim krznom, radnji sa njihovim tradicionalnim čajevima raznih ukusa, začina i ostalo. Uz cenkanje, na koje su Turci prosto navikli, sigurno ćete nešto lepo i korisno pazariti.
 7. Kratko putovanje do destinacije. Prednost ovih poznatih destinacija je ta da iz Beograda možete  doći za samo 2h avionom. Ovo je olakšavajuća okolnost onima koji ne vole baš duga putovanja.
 8. Miran i savršen odmor. Izuzetna ponuda hotela koji se nalaze u predvinim mirnim okruženjima. Idealna je za ljubitelje mira i tišine, koji su navikli da svoj odmor provedu stacionirano u samom hotelu. Hoteli imaja apsolutno sve sadržaje, pa gosti ne moraju da odlaze do grada.
 9. Mediteranska klima i puno zelenila. Mesto koje odiše meditarnskim duhom i mirisom borove šume je definitivno Kemer. Podseća na Grčku, i odlična je preporuka ljudima koji žele da promene destinaciju i uživaju u ovoj regiji.
 10. Sadržaji za decu. Turska je stvorena za porodice sa decom. U svojoj ponudi ima puno hotela koji u svom sastavu imaju bogate i raznovrsne ponude kada je mlađa populacija u pitanju. Od sadržaja gde će se deca sigurno zabaviti možemo da izdvojimo: aqua parkove, tobogane, lepa i uređena dvorišta, animacije za decu, igraonice, temtatke zabavne programe i ostalo.
  Ukoliko do sada niste letovali u Turskoj, pravo je vreme da spakujete svoje kofere i krenete na put. Imate bar 10 razloga zbog kojih trebate da posetite ovu zemlju.

Ponuda smeštaja u Turskoj

Home
Promo ponude
Kontakt