Početna Blog Turska

Antalijska regija

Antalijska regija se prostire na dužini od gotovo 600km i jedna je od najpopularnijih turističkih destinacija u Turskoj. Ako se pitate zašto je ova regija privlačna turistima, možemo reći da je puno razloga za to.

Antalijska regija

Antalijska regija – 600km obale za najlepše letovanje u Turskoj

Na divnom plavom Mediteranu, u podnožju visokog, zelenog džina planine Taurus, smestila se i uljuljkala čuvena Antalijska regija, kao jedna od najlepših destinacija za odmor. Ova regija specifična po mnogo čemu, već dugo mami turiste iz svih delova sveta koji joj se uvek rado vraćaju. 

Antalijska regija se prostire na dužini od gotovo 600km i jedna je od najpopularnijih turističkih destinacija u Turskoj. Ako se pitate zašto je ova regija privlačna turistima, možemo reći da je puno razloga za to. Prelepe plaže i toplo i čisto more idealno su mesto  za milione turista kojima je potreban odmor.

Za one koji u ovu zemlju dolaze radi odmora i letovanja preporuka je da odu do obale Antalijske obale,  gde je lokalno  stanovništvo podredilo sve jednom jedinom cilju – da udovolje i obraduju turiste. Klasična mediteranska klima u kombinaciji sa toplim morem, mnoštvom luksuznih i manje luksuznih hotela sa brojnim sadržajima koji odmor čine posebnim. Antalijska regija je poznata po svojoj klimi, sa 320 sunčanih dana godišnje, blagim zimama, regija je idealna za različite vrste odmora.

Letovališta u Antaliji locirana su blizu antičkih gradova, koji nam svedoče o burnoj istoriji Turske. Antički grad SideTermesos, Aspendos, Perge, Olimpos samo su neka od mesta koje bi trebalo posetiti.Budite dovoljno radoznali da upoznate usamljene tvrđave i sjajne srednjovekovne citadele, čuveni stari grad Antalije, kao i mnoge druge istorijske lokalitete smeštene u regiji  koje samo najradoznaliji uspevaju da upoznaju.

Ako se možda još uvek dvoumite, čuvena Kleopatra je ovde letovala, i čak kao svoj svadbeni poklon dobila plažu, koja i danas mami mnoge turiste upravo u ovu regiju. 

Antalijska regija je savršen spoj tradicionalnog i modernog načina života. Mnogobrojne moderne turističke atrakcije učinile su ovu regiju još zanimljivijom, i tako joj na poseban način dali posebnu lepotu. 

Ukoliko se odlučite da posetite ovu regiju, imaćete i potpuni gastronomski ugođaj. Preko različitih tradicionalnih jela turske kuhinje koja će vam uzbuditi čula, pa sve do  nezaobilaznih slatkih zalogaja poput lokuma, različitih vrsta baklava, nećete ostati ravnodušni.

Svi koji jednom dođu u Antalijsku regiju stalno  se vraćaju,nazivajući je rajem.  A ovaj deo Turske će se pobrinuti da iznova ponudi nešto novo i da nikad ne bude dosadno. 

Zlatne i suncem obasjane plaže Antalijske regije  počinju da oživljavaju vec od  aprila i prepune su turista sve do novembra. 

Ako još uvek niste odlučili koji je idealno mesto u Antalijskoj regiji za vas, mi smo tu da vam pomognemo, tu su Antalija Lara, Belek, Side, Kemer, Alanja.  Turistička agencija EuroJet je  za svoje goste pripremila  čarter letove do izabranih letovališta, odnosno modernog aerodroma u Antaliji. Proverite kada poleće vaš avion i i da li ste sa sobom poneli dobro raspoloženje, a za vaše uživanje ćemo se mi pobrinuti.

Ponuda smeštaja u Antalisjkoj regiji

Home
Promo ponude
Kontakt