Početna Blog Turska

Kušadasi

Kušadasi je poznata turistička destinacija u Turskoj, na obali Egejskog mora. Važi za najposećenije letovalište, zbog povoljnih cena u samom mestu i povoljnijih turističkih aranžmana. Do ove destinacije možete doći organizovano avio, autobuskim prevozom ili u sopstvenoj režiji.

2 min
Egejska regija

Kušadasi – spoj urbanog i relaksirajućeg odmora

Kušadasi je danas urban grad, koji će zadovoljiti sve potrebe turista. Kako je pogodan za porodice sa decom, tako je zanimljiv i starijoj populaciji, a i mladima. U Kušadasiju se nalaze dve plaže: Long beach i Ladies beach. Long beach je 18 km dugačka plaža. Ova plaža je van centra grada i od istog je udaljena svega 6 km.

Ova plaža je za one koji žele miran odmor sa pogledom na more. Ovde su smeštajni objekti uglavnom uz samu obalu i pružaju divan pogled na Egejsko more. U blizini ove plaže je i jedan aqua park gde svi ljubitelji ovog vida zabave mogu super da se provedu. Za ljubitelje urbanijeg odmora, preporuka je Ladies beach. Ova plaža u centralnom delu Kušadasija i namenjena je pre svega mladima koji vole da budu u centru dešavanja, kao i onima koji žele da im sva dešavanja budu na dohvat ruke. U ovom delu su uglavnom gradski hoteli koji mogu da budu i blizu plaže, a mogu i u samom centru mesta. Plaža je jako lepo uređena, a more je kristalno čisto. Duž cele obale su palme koje ovu plažu čine još lepšom. Svakako, ovo letovalište ima izbor za sve. Cene hotela u  su definitivno najpovoljnije kada uporedimo čitavu turističku regiju Turske

Sam grad je urban i jako moderan. Ovde ćete naći puno restorana, kafića, poslastičarnica sa najlepšim turskim specijalitetima. Ulice su uske i načičkane raznim prodavnicama. Šetajući ovim ulicama, opijaće vas miris turske kafe i njihovog čaja sa cimetom. Šoping je nešto što se ne propušta, jer je prepun butika i prodavnica sa kožnim jaknama i bundama.

Od istorijskih znamenitosti, nikako ne smete propustiti obilazak tvrđave i drevni Antički grad Efes. Kušadasi je popularan i kod mladih, zato što je poznat po odličnom noćnom životu. Ima puno noćnih klubova, barova i diskoteka koji rade do ranih jutarnjih sati. Kušadasi poseduje i luku za prekookenaske brodove, gde su usidreni ogromni brodovi i luksuzne jahte. U ovom gradu postoji i zoo vrt za najmlađu populaciju. Ovo je mesto gde ćete se sigurno dobro provesti, uživati na prelepim plažama i po jako povoljnim cenama provesti nezaboravno letovanje.

Ponuda smeštaja u Kušadasiju

Home
Promo ponude
Kontakt