Početna Blog Turska

Sarimsakli

Ovaj šarmantni gradić u zapadnoj Turskoj zapljuskuju talasi Egejskog mora. Ono po čemu je poseban Sarimsakli jeste prelepa boja mora i sitan zlatni pesak po kome se veruje da je dobio ime. Plaža je dugačka i široka idealna za uživanje u vrelom pesku.

3 min.
Sarimsakli plaža

Zanimljiv gradić u Turskoj – Sarimsakli

Sarimsakli nalazi se u okviru regije Ajvalik i od naše granice udaljen je oko 800 km. Ovaj šarmantni gradić u zapadnoj Turskoj zapljuskuju talasi Egejskog mora. Iz Sarimsaklija se pruža pogleda na popularno grčko ostrvo Lezbos i arhipelag sa oko tridesetak ostrva.

Ono po čemu je poseban Sarimsakli jeste prelepa boja mora i sitan zlatni pesak po kome se veruje da je dobio ime. Plaža je dugačka i široka idealna za uživanje u vrelom pesku. Pored plaže, poznata karakteristika je vlažnost vazduha koja iznosi 0.5 %, zbog čega se Sarimsakli smatra vazdušnom banjom, pogodnom za lečenje disajnih organa, kao i srčanih oboljenja po preporuci Svetske zdravstvene organizacije.

Pristupačne cene i kvalitetna usluga hotela uticali su na to da se turisti iz godine u godinu ponovo vraćaju u Sarimsakli. To je ujedno i značajan razlog zašto se treba opredeliti za letovanje u Turskoj. Stanovništvo zrači ljubaznošću i gostoljubivošću, meštani će vas dočekati otvorenog srca.

Gradić ima dugačko šetalište puno restorana sa turskom, grčkom italijanskom i srpskom kuhinjom. Ono što će vas sigurno oduševiti je nezaboravni zalazak sunca sa Šejtanove sofre gde možete uživati u romantičnim trenucima. Nalazi se na vrhu brda iznad Sarimsaklija. Izdvojite vreme za izlete i posetu istorijskih znamenitnosti poput Troje koja se nalazi na 171 km, Izmir na 155 km i Efes na 250 km.

Sarimsakli je nepogrešiv izbor letovanja kako za porodice, tako i parove. Dugi topli dani i mediteranske noći učiniće vaš odmor nezaboravnim. Za ovaj gradić vezuju se legende, zato je naša preporuka da ih sa nama zajedno proverite.

Home
Promo ponude
Kontakt