Početna Blog Egipat

Hurgada

Dobrodošli u Egipat! Zemlju gde je rođena jedna od najstarijih civilizacija, zemlju gde sunce sija preko 350 dana godišnje, gde je jedino preostalo od sedam svetskih čuda antičkog sveta, gde su ljudi uvek nasmejani, a more toplo.

2 min
Hurgada

Hurgada je jedna od najatraktivnijih destinacija

Ovo nekada malo ribarsko naselje na obali Crvenog mora, danas je pravi turistički centar. Hurgada nudi zaista sve – odlične hotele svih kategorija, peščane plaže, čisto i toplo more, brojne mogućnosti za shopping, izlaske, ali i za miran, porodični odmor u sjajnim rizortima.

Osim toga, Hurgada je vrlo dobro pozicionirana za obilaženje i upoznavanje svega sto Egipat nudi, a nudi zaista mnogo toga. Zbog toga najbolji izleti organizuju se upravo iz Hurgade, a ovo je naša preporuka mesta koje ne bi trebalo da propustite:

Kairo

Izlet do Kaira obuhvata panoramski obilazak Kaira autobusom, zatim posetu muzeja i upoznavanje sa bogatom istorijom Egipta. Imaćete priliku da vidite kako izgledaju brojni sarkofazi, predmeti, nakit, skulpture kao i najdragoceniji predmeti iz grobnice kralja Tutankamona i njegova čuvena zlatna maska.

Nakon toga sledi poseta piramidama u Gizi i Sfingi, jedinom preostalom od sedam čuda antičkog sveta! U jednoj od parfimerija imaćete priliku da vidite kako se prave svi danas poznati parfemi. Dan završite laganom plovidbom Nilom u tradicionalnim egipatskim felukama.

Luksor i Dolina kraljeva

Pravi muzej na otvorenom! Izlet počinje obilaskom hrama Karnak, jednog od najvećih na svetu, koji je sa Luksorom spojen dugačkom stazom. Ovaj grad na reci Nil, Grci su zvali Teba. Oba hrama potiču iz zlatnog doba egipatskog kraljevstva. Za obilazak ovog muzeja pod vedrim nebom ni ceo dan ne bi bio dovoljan, ali uputiće vas na najznačanije i najinteresantije delove. Tu je i Dolina kraljeva i grobnice faraona Ramzesa i Tutankamona – najfascinantniji deo izleta. Grobnice su gotovo identične kao i dana kada su nastale i podsećaju na velelepne hramove sa raznobojnim crtežima i uklesanim hijeroglifima po zidovima.

Sledi panoramski obilazak Doline kraljica, kao i vožnja Nilom u tradicionalnim falukama, a onda i poseta fabrici u kojoj se izrađuje i pravi papirus. Iznenadiće vas način na koji se zaista pravi papirus, takođe još jedna od fenomenalnih rukotvorina starih Egipćana.

Rajsko ostrvo

Kristalno čisto i  tirkizno more u kombinaciji sa belim peskom na plaži ostrva Giftun učiniće da pomislite da ste stvarno u raju. Ovo netaknuto ostrvo bojom peska i mora podseća na najlepše plaže Kariba. Osim uživanja na plaži i kupanja u toplom moru, moći ćete da istražite i podvodni svet prepun korala i šarenih ribica. Prava prirodna lepota Egipta je Crveno more sa najvećim i najlepšim skupinama raznobojnih korala. Zagnjurite u Crveno more i imaćete osećaj da ste u akvrijumu. U povratku sa ostrva ćete uživati u spektakularnom zalasku sunca.

Otići u Egipat a propustiti izlete je propuštanje svih čari ove zemlje. Pored samih hotela, klime i mora, izleti su još nešto što će vas definitivno ostaviti bez daha. Iako smo vam predstavili samo mali deo onoga što Egipat nudi sigurni smo da ćete se vratiti puni utisaka i uspomena sa avantura iz Sahare i Crvenog mora.

Ponuda smeštaja u Hurgadi

Home
Promo ponude
Kontakt