Početna Blog Egipat

Egipat

Naši turisti uglavnom se odlučuju za Hurgadu, kao najatraktivniju i najpovoljniju destinaciju. Ovo nekada malo ribarsko naselje na obali Crvenog mora, danas je pravi turistički centar. Hurgada nudi zaista sve - odlične hotele svih kategorija, peščane plaže, čisto i toplo more, brojne mogućnosti za shopping, izlaske, ali i za miran, porodični odmor u sjajnim rizortima.

3 min
Egipat

Da li znate po čemu je Egipat poseban?

Egipat, zemlja gde je rođena jedna od najstarijih civilizacija, zemlja gde sunce sija preko 350 dana godišnje. Tamo je jedino preostalo od sedam svetskih čuda antičkog sveta, gde su ljudi uvek nasmejani, a more toplo.

Da, sve to je neverovatni Egipat! Ako ga do sada niste posetili, uvek je pravi trenutak da to učinite.

Naši turisti uglavnom se odlučuju za Hurgadu, kao najatraktivniju i najpovoljniju destinaciju. Ovo nekada malo ribarsko naselje na obali Crvenog mora, danas je pravi turistički centar. Hurgada nudi zaista sve – odlične hotele svih kategorija, peščane plaže, čisto i toplo more, brojne mogućnosti za shopping, izlaske, ali i za miran, porodični odmor u sjajnim rizortima.

Osim toga, Hurgada je vrlo dobro pozicionirana za obilaženje i upoznavanje svega sto Egipat nudi, a nudi zaista mnogo toga. Zbog toga najbolji izleti organizuju se upravo iz Hurgade, a ovo je naša preporuka mesta koje ne bi trebalo da propustite:

Kairo

Oduvek ste želeli da vidite piramide, Sfingu i neka od najvrednijih Egipatskih blaga? Ovaj izlet obuhvata sve to. Panoramski obilazak Kaira autobusom najbolje će vam dočarati ovu metropolu i grad kontrasta. Imaćete priliku da u višečasovnom obilasku muzeja u Kairu vidite i čujete priče o velikom blagu Egipta i njegovoj bogatoj istoriji. Brojni sarkofazi, predmeti, nakit, skulpture kao i najdragoceniji predmeti iz grobnice kralja Tutankamona i njegova čuvena zlatna maska.

Ono što sledi nakon toga je vrhunac ovog izleta, a to je poseta piramidama u Gizi i Sfingi, jedinom preostalom od sedam čuda antičkog sveta! Ukoliko budete bili dovoljno hrabri, možete i da uđete u neku od piramida. Osim toga, u poseti jednoj od parfimerija videćete i naučiti kako se prave svi danas poznati parfemi. Dan završite laganom plovidbom Nilom u tradicionalnim egipatskim felukama.

Luksor i Dolina kraljeva

Pravi muzej na otvorenom! Izlet počinje obilaskom hrama Karnak, jednog od najvećih na svetu, koji je sa Luksorom spojen dugačkom stazom. Ovaj grad na reci Nil, Grci su zvali Teba. Oba hrama potiču iz zlatnog doba egipatskog kraljevstva. Za obilazak ovog muzeja pod vedrim nebom ni ceo dan ne bi bio dovoljan, ali uputiće vas na najznačanije i najinteresantije delove.

Dolina kraljeva i grobnice faraona Ramzesa i Tutankamona – najfascinantniji deo izleta. Grobnice su gotovo identične kao i dana kada su nastale i podsećaju na velelepne hramove sa raznobojnim crtežima i uklesanim hijeroglifima po zidovima. Sledi panoramski obilazak Doline kraljeva, kao i vožnja Nilom u tradicionalnim falukama. A zatim poseta fabrici u kojoj se izrađuje i pravi papirus. Iznenadiće vas način na koji se zaista pravi papirus, takođe još jedna od fenomenalnih rukotvorina starih Egipćana.

Rajsko ostrvo

Kristalno čisto i  tirkizno more u kombinaciji sa belim peskom na plaži ostrva Giftun učiniće da pomislite da ste stvarno u raju. Ovo netaknuto ostrvo bojom peska i mora podseća na najlepše plaže Kariba. Osim uživanja na plaži i kupanja u toplom moru, moći ćete da istražite i podvodni svet prepun korala i šarenih ribica.

Prava prirodna lepota Egipta je Crveno more sa najvećim i najlepšim skupinama raznobojnih korala. Zagnjurite u Crveno more i imaćete osećaj da ste u akvrijumu. U povratku sa ostrva ćete uživati u spektakularnom zalasku sunca.

Mega safari

Otkrivanje svih tajni velike Sahare! Safari je najdinamičniji i za neke i najzanimljiviji izlet. Osetićete vrelinu peska pod točkovima kvadova i bagija koje ćete voziti kroz pustinju. Nepregledno peščano prostranstvo oko vas i dine u pozadini, adrenalin je zagarantovan! Još jedno posebno iskustvo je poseta pravom beduinskom selu, zajednici skrivenoj iza peščanih i kamenih dina pustinje. Uz tradicionalni čaj, nargilu i domaći hleb upoznaćete se sa njihovom kulturom i jedinstvenim načinom života.

Prava atrakcija ovde je mogućnost jahanja kamila, ali i samo slikanje sa njima. U povratku iz sela uživaćete u fenomenalnom zalasku sunca, a za njim sledi bogata večera i orijentalni show program. Hrabre akrobacije fakira, trbušne plesačice i ples derviša pod zvezdanim nebom zaokružiće ovaj dan. Sasvim sigurno – biće to dan koji ćete još dugo pamtiti.

Otići u Egipat a propustiti izlete je propuštanje svih čari ove zemlje. Pored samih hotela, klime i mora, izleti su još nešto što će vas definitivno ostaviti bez daha. Iako smo vam predstavili samo mali deo onoga što Egipat nudi sigurni smo da ćete se vratiti puni utisaka i uspomena sa avantura iz Sahare i Crvenog mora.

Ponuda smeštaja u Egiptu

Home
Promo ponude
Kontakt