Početna Blog Grčka

Vrachos Beach

Ne krivimo vas ako prvi put čujete za Vrahos, jer ovo mesto je dosta sveže na našem turističkom nebu i nije toliko poznato kao na primer njegova komšinica Parga, koja je udaljena tridesetak kilometra odatle, te ako letujete u Pargi ovo je sjajno mesto u koje možete svratiti.

3 min
Vrachos Beach

Da li Vrachos Beach letovanje pravi izbor za vas?

Vrachos Beach je mesto nije toliko poznato kao Parga, koja je udaljena tridesetak kilometra odatle.

Ovo je još jedno mesto iz oblasti Epir, koja poslednjih godina postaje sve popularnija kao destinacija za letovanje, budući da u ovoj oblasti vlada planinski venac Pinodos on već privlači veliki broj zimskih posetioca koji dolaze najviše zbog skijanja.

Ovde se nalazi prelepa peščana plaža, dugačka  3 kilometra koja je podeljena na severni i južni deo, odnosno Loutsu i Vrahos. Plaža je istovremeno i veoma široka, a njena zlatna boja savršeno se uklapa uz tirkiznu nijansu Jonskog mora, pa zato ceo pejzaž izgleda kao da je naslikan. Ima dosta plićaka i ulazak u more je postepen, a nekada se može desiti da ima i talasa  pa oni koje vole kupanje u malo dinamičnijoj vodi biće oduševljeni. U pozadini nalaze se četinari, a većina plaže je uređena sa ležaljkama, kabinama, tuševima… Naravno, na određenim mestima možete slobodno postaviti suncobran, raširiti peškir ili ležaljku.

Saznajte više o Vrachos Beach-u

Vrachos Beach je mesto koje je nastalo pre svega dvadesetak godina, kada su se grčki gastarbajteri vratili u obližnje selo i uvidevši turistički potencijal ovog mesta, rešili da ulože stečeni kapital u izgradnju hotela i smeštaja. Pošto se radi o tako malo i relativno novom turističkom mestu, ne obiluje bogzna kakvim sadržajem što se noćnog provoda tiče, ali to i nije motiv ljudi koji dolaze ovde. Oni žele svoj mir, prijatnu tišinu i uživanje uz zvuk talasa i lagane graje na plaži.

U mestu postoje:

  • restorani
  • pekara
  • marketi
  • suvenirnica
  • taverna
  • picerija…

Ono što izdvaja Vrachos Beach je šetalište koje je lepo uređeno i po kojem se nalaze kafići sa letnjim baštama, prelepi cvetni dekori i palme. U samom mestu nema apoteka i ambulante, banke i velikih hipermarketa, ali to je sve dostupno u krugu od par desetina kilometara, u Prevezi ili Pargi.

Cene su dosta povoljne i ne odskaču od proseka kada je ova regija u pitanju.

Tokom vašeg letovanja možete posetiti Anolaki Fanariou plažu ili Ammoudia beach, koje se nalaze u blizini. Parking je lako pronaći, tako da to neće predstavljati problem pri poseti ovih plaža koje, zbog svoje lepote, vredi posetiti.

Home
Promo ponude
Kontakt