Početna Blog Grčka

Retimno

Retimno je glavni grad i centar istoimene regije Retimno, udaljen oko 80 km od Herakliona, glavnog grada na ostrvu Krit. Kosmolitsko letovalište na obali mora očarava svojom energijom i atmosferom, gostoljubivošću i kvalitetom ponude.

2 min
Krit letovanje

Retimno – grad koji očarava sve posetioce

Retimno je glavni grad i centar istoimene regije Retimno, udaljen oko 80 km od Herakliona, glavnog grada na ostrvu Krit. Kosmolitsko letovalište na obali mora očarava svojom energijom i atmosferom, gostoljubivošću i kvalitetom ponude. Retimno je karakterističan po dugoj peščanoj plaži, koja je nekoliko kilometara duga, uređena i koja je otvorena ka moru. To je ono što Retimno izdvaja od ostalih mesta i čini ga odličnim izborom za letovanje na Kritu. Sastavni deo Retimna su vikend naselja koja izlaze na peščanu plažu, kao što su Perivolia, Platanes, Adelanios Kampos, Sfakaki, Stavromenos, Skaleta i druga mesta.

Retimno je poseban zbog svog starog gradskog jezgra, uskih slikovitih i jedinstvenih popločanih ulica ispunjenih cvećem, žagorom ljudi i muzikom. Stari deo grada čine luka i tvrđava koja potiče iz venecijanskog perioda, na kojoj se održavaju mnoge kulturne manifestacije. Mnogobrojne suvenirnice, prodavnice, vinarije, kafići i restorani ili taverne upotpunili su ovaj šarmatni grad. Na jugu regije su prelepe divlje plaže i uvale, okružene borovinom, palmama ili mediteranskom vegetacijom. Unutrašnjost ove oblasti čini prelepa prirodna sredina, okružena gustim šumama, planinama, klisurama, kulturnim spomenicima i autentičnim selima u kojima se čuva tradicija Krićana. 

Retimno ima odličnu poziciju za obilaske, upravo zbog svog položaja na ostrvu. Ima odličnu povezanost i sa Heraklionom, ali i sa Hanjom. Na zapadnoj strani Krita, nalaze se neke od najprepoznatljivijih plaža koje zauzimaju stranice svetskih turističkih magazina. 

Retimno nudi nezaboravne doživljaje i trenutke koje ćete večno pamtiti. Kulturni uticaji mnogih naroda koji su boravili ovde ostavili su traga, i danas su prepoznatljivi kao značajni simboli grada koji živi tokom čitave godine.

Retimno grad u Kritu

Ponuda smeštaja u Retimnu

Home
Promo ponude
Kontakt