Početna Blog Grčka

Strimonikos

Ova oblast jedna je od najtraženijih destinacija kada je u pitanju porodični odmor. Oblast Strimonikos prepoznatljiva je po skoro 10 km dugoj peščanoj plaži.

2 min
Strimonikos

STRIMONIKOS

 

Strimonikos je regij u kojoj su najpoznatija letovališta  Stavros, Nea Vrasana, Vrasna Paralija, kao i Asprovalta. Oblast Strimonikos poznata je i po bogatstvu zelenila i očuvanoj prirodi, različitim kulturno-istorijskim znamenitostima.

Koja mesta obavezno posetiti u Strimonikos regiji?

Nea Vrasna je poznata po dugoj, širokoj peščanoj plaži. Ima jako lepo uređeno šetalište, sa dosta restorana, kafića, dosta sadžaja za decu. Uglavnom je sve podređeno porodičnom odmoru tako da noćni život nije karakterističan za ovo mesto. U kom god delu Nea Vrasne da ste smešteni, do plaže se dolazi jako brzo. Plaža je jako dugačka pa tako imate deo sa ležaljkama i suncobraima i deo gde potpuno slobodno možete postaviti svoju opremu.

U produžetku ovog mesta nadovezuje se Vrasna Paralija, koja je izuzetno mirno mesto, za one kojima je neophodan potpun mir i tišina. Ono što ovu oblast izdvaja je blizina Atosa, antički grad Stagira, rodno mesto Aristotela, grad Amfipolis i muzej, pećina Alistrati, pa samim tim letovanje može imati i edukativni značaj.

Stavros je jedno od većih turističkih mesta u Strimonikos regiji. Razvoj Stavrosa je inače počeo od mesta gde se nalazi simbol grada-krst, stare kuće u tradicionalnom grčkom stilu. Ovde možete uživati na nekoliko odličnih plaža.

Stavros Beach je peščana plaža, sa sitnim peskom, postepenim ulaskom u more. Godinama je nagrađivana Evropskom plavom zastavicom. Zahvaljujući šumi platana koja se nalazi duž same obale turisti obožavaju plažu Platana. Ovde vam suncobran nije potreban budući da ovde imate prirodnu hladovinu tokom većeg dela dana. Na obe plaže imate beach barove, gde uz konzumaciju pića dobijate ležaljke i suncobrane. Na plažu Platana nadovezuje se peščana plaža Yabanaki, idelana za porodice sa malom decom. Na kraju, na samom izlazu iz Stavrosa možete posetiti plažu Milies. Od centra Stvrosa je udaljena kilometar, organizovana se i uređena, a postoji i deo gde možete da postavite svoju opremu. Sve plaže su lako dostupne i kao stvorene za miran odmor.

Još jedno mesto koje je jako popularno među našim turistima je Asprovalta, koja predstavlja centar dešavanja u ovoj regiji. U samom mestu se nalazi veliki broj prodavnica, butika, taverni, restorana, pekara, igrališta, jednostavno svih sadržaja potrebnih za odmor. Najveći broj ugostiteljskih objekata se nalazi na prelepo uredjenom šetalištu, koje povezuje Asprovaltu sa Nea Vrasnom i dugačko je nekoliko kilometara. Šetalištem dominiraju uredjeni trgovi, fonatane, veliki broj restorana, kafica kao i dečijih igraonica.

Ukoliko vam je potreban miran, opuštajući odmor, Strimonikos regija je kao stvorena za vas!

Ponuda smeštaja u Strimonikosu

Home
Promo ponude
Kontakt