Početna Blog Turska

Belek

Tražite luksuz u Turskoj? Onda definitivno tražite Belek. Raskoš, komfor, glamur, rustika, robusnost...svi ovi pridevi ne mogu vam dovoljno približiti Belek, jer ovde hedonizam dolazi u novim dimenzijama.

2 min
Belek

Belek je definitivno vaša destinacija ako tražite luksuz u Turskoj

Raskoš, komfor, glamur, rustika, robusnost…svi ovi pridevi ne mogu vam dovoljno približiti Belek, jer ovde hedonizam dolazi u novim dimenzijama.

Sigurno je da ćete ovde pronaći najluksuznije resortove u Turskoj, ali i šire. Osim toga na raspolaganju su vam i prelepe i široke peščane plaže, sa kristalno čistim i toplim morem, mali gradski centar i sve ono neophodno za odmor bez brige.

Ukoliko ste ljubitelj aktivnog odmora, koji se ne sastoji isključivo od leškarenju na plaži i uživanju u svim blagodetima zaslužene lenjosti u Beleku vam definitivno neće biti dosadno. Imajte na umu da odsedate u „Meki“ golfa Turske i čitavog regiona, tako da ukoliko već niste aktivni igrač možete iskoristiti priliku uvrstite još jedan sport u svoje hobi aktivnosti. Ukoliko ste ipak za neke sportove, koji su šire rasprostranjeni tu su: streljaštvo, tenis, odbojka…ma šta god da ste zamislili dostupno je ako se dobro organizujete.

Idealna destinacija za sve ljubitelje podvodnog sveta!

Pošto ste na moru, imate i priliku da istražujete podvodni svet koji ovde veoma bogat, u ponudi su izleti sa profesionalnim instruktorom ronjenja, možete sami sa opremom za površinsko ronjenje uživati u prizorima sa morskog dna, a takođe Belek je jedno od retkih mesta na svetu gde velike morske kornjače Kareta Kareta obitavaju i polažu svoja jaja… Imajte na umu da su ovi nežni divovi u svetu kornjača ugrožena vrsta, te da je uznemiravanje i bliski kontakt zabranjen, ali naravno niko vam ne može zabraniti da uživate u njihovom prizoru sa bezbedne udaljenosti. Ljubitelji ekstremnijih sportova zabavu mogu potražiti u kanjonu Koprulu (nacionalni park koji se prostire na preko 500 hektara), jednom od najboljih lokacija za rafting u okolini, koji je udaljen nekih 35 minuta lagane vožnje kolima (koja možete iznajmiti).

Spoj egzotike, luksuza sa jedne strane i tradicije i kulture sa druge, doživećete na najbolji način u Kadriye šoping zoni, gde možete nabavite sve od malih suvenira do povoljnog nakita, kožne galanterije i slično, dok na pijaci možete probati lokalne specijaltite spremljene na način na  koji Turske bake i majke spremaju svojim najdražima.

Oni turisti, kojima obilasci kulturno istorijskih nasleđa i spomenika predstavlja zadovoljstvo, neće doživeti razočarenje u Beleku. Grad- arheološko nalazište Perge iz doba Antike, u kojem je pronađeno i Antičko pozorište kao i mnogi vredni predmeti stari hiljadama godina, koji su danas smešteni u Antalijskom muzeju istorije. Odatle možete produžiti u Aspendos koji je smešten na nekih desetak kilometara od Beleka, gde možete prisustvovati isceniranim gladijatorskim borbama ili u čak u špicu letnje sezone, nekim kulturnim manifestacijama kao što su opera, balet ili pak umetničko izvođenje trbušnog plesa.

Ljubitelji prirode i priodnih atrakcija, svakako bi trebalo da se provozaju do Kursunlu vodopada. Voda se u brojnim slapovima spušta u formi predivnog vodopada, a čitav ovaj prizor i ovo čudo prirode okruženo je zelenilom koje provereno odmara oči i um.

Ipak ono što je većini najbitnije jesu plaža i more. Kilometri obale, zlatnog peska koji se rasipa pod stopalima, čisto i prozirno, uređenost plaže srazmerna renomeu Beleka, zaslužne su za brojne plave zastavice koje su garant izuzetne čistoće.

Opustite se ili budite aktivni, odmarajte ili budite aktivni, ponesite lepe osećaje iz Beleka, a mi smo sigurni da ćete se vratiti.

Ponuda smeštaja u Beleku

Home
Promo ponude
Kontakt