Početna Blog Grčka

Jonska obala

Upoznajte Jonsku obalu, deo Grčke koji je najpoznatiji po najlepšim plažama i bogatoj vegetaciji.

Jonska obala

Upoznajte deo Grčke sa najlepšim plažama

Jonska obala je izuzetno popularna regija za letovanje naših turista. Nalazi se u oblasti Epir, što na grčkom jeziku znači kontinent.

Jonska obala poznata je po popularnim i šarmantnim turističkim mestima, kao što su Parga, Sivota, Preveza i mnoga druga. Glavni grad ove regije je Janjina. Toplo more, borove šume i planina, učiniće vaše letovanje potpunim. Mesto je smešteno na preko 2 kilometra dugačkoj peščanoj plaži, koja je jedna od popularnijih i posećenijih plaža u toku sezone u ovom delu Grčke. Boje Jonskog mora koje možete videti su nestvarne – od tirkizne do tamno plave

Jonska obala i gradovi koji je krase

  • Parga –Tipično grčko letovalište na Jonskom moru sa belim kućama čiji su prozori po propisu mogu krečiti samo u crvenu i žutu boju I uvek su načičkani cvećem. Turističko mesto koje ima gradsku luku, dugačko šetalište uz more, dve velike gradske plaže.Valtos plaža je u neposrednoj blizini grada, pa svi meštani rado uživaju u toplom moru. Parga se nalazi blizu ušća reke Aheron. Reku poznajete po čuvenoj mitskoj priči “Ahilova peta”. Mesto je izgrađeno na padini u prirodnom amfiteatru koji se otvara ka dubokom zalivu sa ostrvcima koji izviruju iz mora. Mesto obiluje malim kapelama i vetrenjačama koje su žitelji nekda davno koristili u proizvodnji maslinovog ulja.
  • Preveza – je veliki razvijeni lučki grad, koji je sa jedne strane okružen plantažama maslina, dok se preko puta njega nalazi ostrvo Lefkada. Preveza je glavni grad istoimene oblasti na severozapadu Grčke. Preveza svakako predstavlja raj za turiste koji žele da pronađu mir i odmor.

Duž marine prostire se veoma dugačko i široko, popločano šetalište koje obiljuje restoranima, kafićima i savršeno je mesto za prijatne šetnje u toplim letnjim večerima

  • Sivota – malo mesto smešteno na obali Jonskog mora, a okružuje ga bujna vegetacija sa peščanim plažama. Sivota je nekada bila  malo ribarsko selo, a danas je moderno letovalište sa velikim brojem prodavnica, taverni, kafića. Uz obalu je lepo šetalište koje okružuje luku i marinu za jahte. Pored pravog odmora i kupanja u besprekorno čistom moru  arhipelag je zajedno sa jonskim ostrvima pravi raj za nautičare. 
  • Vrahos – jedna od najpopularnijih plaža Jonske obale. Ukoliko ste za letovanje odabrali Grčku, i želite da upoznate jonsku obalu i ljubitelj ste mirnog i opuštajućeg odmora, onda je naša preporuka Vrachos. Mesto leži na jednoj od možda najlepših obala. Plaža duga preko 3 km, širine i preko 50m, prekrivena peskom koje turisti najviše vole. More je kristalno čisto. Duž plaže je šetalište, gde možete posetiti neke od odličnih  ribljih restorana i barpova. Na plažama su beach barovi u kojima uz piće dobijate suncobrane i ležaljke, ali veliki deo plaže je namenjen onima koji koriste sopstvenu zaštitu od sunca. Vrachos je idealan za miran odmor, duge šetnje bez gužve i galame.
  • Amuljani – Malo ostrvo  je sve popularnija destinacija za letovanje među našim turistima.  zbog vrlo čistog tirkiznog mora i lepih plaža. Ostrvo je malo, ali ukoliko ste kolima u okolini i sa jako kratklim vožnjama možete da uživati u desetak lepih plaža. Najpoznatija i najlepša plaža je Alikes, ali su vrlo lepe i Ajos Jorgos, Megali Amos, Karagacia i nekoliko malih uvala.
Home
Promo ponude
Kontakt