Početna Blog Turska

Antalija

Upoznajte Antaliju, grad pun prirodnih lepota, omiljen među gastronomima, ali poznat i po gostoprimstvu i nekim od najlepših hotela u Turskoj. Saznajte zašto je možda baš Antalija prava destinacija za Vas.

Antalija

Antalija – uvek dobar  izbor za letovanje u Turskoj

Turska kuhinja je istinska lepota. Najpre roštilj u bašti koja se nalazi u hladu u restoranu, na primer u parku Anadolu blizu Antalije. U centru Antalije je staro gradsko jezgro, Kaleiči. Ovde je pozitivna gužva, koju odlikuju opušteni i veseli ljudi. U Antaliji su karakterističnu dugački bulevari opasani palmama.

Prirodna lepota Antalije su Duden vodopadi zajedno sa Duden parkom, ali i čarobnom Duden rekom.

U parku je velika šuma. Sa jedne strane parka su morski hridi, a sa druge strane modern zgrade. Reku Duden karakteriše neobičan tok. Izvor reke je na planini Taurus. Reka se uliva u Mediteransko more. Tačnije, ne uliva se, već se obrušava sa visine od 40 m. Najbolje je videti ovu pojavu iz mora u nekom brodiću. Kada sunce zalazi pojavljuje se duga, i onda možete praviti fantastične fotografije.

Duden vodopadi nisu jedni vodopadi, tako dakažemo, postoje i Donji Duden vodopadi. Među turistima, oni su još privlačniji. Nisu mnogo visoki, niži je 15 m. On je u središtu parka u dolini. Idealan je kao mesto šetnje, sa svih njegovih strana. Odličan je i za piknik. Sa obe strane vodopada su znamenite antalijske plaže: Konjalti plaža i Lara plaža. Između njih su dve manje u samom centru Antalije: prva je Adalar, ona je u donjem reonu Karalioklu parka, druga se zove Mermerli, uz Mermerli park, i uz marinu u Kaleičiju.

Konjalti plaža je u blizini grada. Dugačka je 7 km. Na plaži su obluci. Uz samu plažu, ima dosta hotela, park i stambeni objekti. Plaža ima plavu zastavicu, što znači da je plaža kvalitetna i čista.

Druga plaža se zove Lara plaža. Ona je balneološki centar, mesto lečenja bolesti kupanjem. Prema luvijanskom jeziku reč lara znači pesak (ovo je jezik naroda sa Anadolije pre 4000 godina). Tokom leta ovde je mesto održavanja takmičenja  u pravljenju kula od peska, znanom kao “Sandland”. Lara počinje 12 km od centra grada Antalije. U njoj su samo hoteli sa 4 ili 5 zvezdica. Lara je luksuzno odmaralište. Ima dosta:

  • tematskih hotela
  • replike sa venecijanski motivima
  • replike Kremlja,
  • Topkapi palate
  • imitacija broda Titanik

Ovde su hoteli samoodrživi. Gosti imaju sve: odmor, kupovinu, rekreaciju…Van hotela nema ništa. Ovo je pravo mesto za poslovne ljude koji ovde dolaze sa porodicama, jer je ovde odmor i relaksacija zagarantovan.

Ponuda smeštaja u Antaliji

Home
Promo ponude
Kontakt