Početna Blog Turska

Kemer

Smešten na obali Antalijskog zaliva, udaljen 42 km od Antalije, Kemer predstavlja dragulj Mediterana. Nekada ribarsko selo, a danas vrlo lepa turistička destinacija netaknute prirode i guste borove šume okružene planinama Taurus. Zbog čistog vazduha i prijatnih mirisa drveća, za ovo letovallište se često odlučuju porodice sa decom. Kemer ima obalu koja je dugačka 52 km, čisto more i prelepe plaže.

2 min
Kemer

Kemer – letovalište za ljubitelje netaknute prirode

Kemer je smešten na obali Antalijskog zaliva, udaljen 42 km od Antalije i predstavlja dragulj Mediterana. Nekadašnje ribarsko selo, a danas vrlo lepa turistička destinacija netaknute prirode i guste borove šume okružene planinama

. Zbog čistog vazduha i prijatnih mirisa drveća, za ovo letovalište se često odlučuju porodice sa decom. Ima obalu koja je dugačka 52 km, čisto more i prelepe plaže. Ima dve plaže, gradsku i šljunkovitu, sa restoranima, kafićima i brodovima koji voze na izlete. Obe plaže poseduju plavu zastavicu, što jasno potvrđuje njihov kvalitet. Ako ste ipak za neke mirnije varijante i želite privatnost, postoji veliki broj uvala na obali, koje pružaju mir i tišinu.

Za one koji vole šoping, ovo mesto je pravi raj. Postoje dve glavne ulice u ovom turističkom mestu i obe su prepune, prodavnica i radnji sa tradicionalnim turskim stvarima. Prodaje se sve od ručno pravljenog nakita, odeće i obuće, turskog pamuka, tepiha pa sve do raznih ukusnih turskih poslastica. Ukoliko vas zanimaju svetski poznati brendovi onda obavezno posetite tržne centre Migros. Ako volite i znate da se cenkate, samo napred! Ukoliko ne znate, možda je ovo prava prilika da i naučite. Što se tiče noćnog života, iako je relativno mlado letovalište grad sa popločanim uličicama prepun je restorana, diskoteka i kafića. Zabavne aktivnosti se odvijaju u samom centru grada i tu najviše vole turisti da dolaze. Najpopularniji noćni klubovi u ovom letovalištu su

  • Moonlight Burlesque
  • Club Inferno
  • Aurа Club.

 

Ukoliko želite malo i da istražujete, možete posetiti antički grad Idiros, Seldžuk – turski lovački dom, drevni likijski grad Faselis gde je otkrivena čuvena Adrijanova kapija, ruševine drevnog grada Olimposa i planinu Himera. Brojne pećine privlače turiste, najpoznatija je Beldibi koja se nalazi 25m iznad nivoa mora. Na zidovima pećine se mogu videti razne zanimljive slike. Iako je pećina dosta oštećena svojim prirodnim razaranjem i dan danas privlači veliku pažnju turista. Celokupna ponuda ovog letovališta može učiniti Vaš odmor u Turskoj i vise nego potpunim.

Ponuda smeštaja u Kemeru

Home
Promo ponude
Kontakt