Kategorije
Evropski gradovi
Evropa

Evropski gradovi

Imate nekoliko slobodnih dana, voleli biste da otputujete negde van Srbije i upoznate neku od metropola? Izdvajamo za vas par predloga.

Grčka
Grčka

Grčka

Kako odabrati pravu destinaciju za aktivni odmor u Grckoj? Pored, svakako, najbitnijeg dela letovanja, sunčanja na plaži i brčkanja u vodi, tražimo i ako možemo da obiđemo neke istorijske znamenisti, prirodna bogatstva i bogatu istoriju koju poseduje ta destinacija i vratimo se sa puno uspomena kojima ne dozvoljavam da tako lako izblede.

Egipat
Egipat

Egipat

Naši turisti uglavnom se odlučuju za Hurgadu, kao najatraktivniju i najpovoljniju destinaciju. Ovo nekada malo ribarsko naselje na obali Crvenog mora, danas je pravi turistički centar. Hurgada nudi zaista sve - odlične hotele svih kategorija, peščane plaže, čisto i toplo more, brojne mogućnosti za shopping, izlaske, ali i za miran, porodični odmor u sjajnim rizortima.

Skiatos
Grčka

Skiatos

Sa preko 200 ostrva koje možete odabradi, planiranje odmra u Grčkoj može se činiti zastrašujućim zadatkom - svako ostrvo nudi nešto drugačije i svakako je istraživanje dobar način da se iskusi ova raznolikost. Ali, ukoliko vam nestaje vremena Skiatos nudi upečatljiv niz aktivnosti koji će odgovarati različitom krugu ljudi.

Srbija
Srbija

Srbija

Republika Srbija je demokratska država svih građana koji žive na njenoj teritoriji. Njena istorija i dostignuća čine je sastavnim delom savremene civilizacije i međunarodne zajednice.

Hanioti

Hanioti

Hanioti je poznato grčko letovalište gde iz četinarskih šuma ulaziš u dugu peščanu plažu koje se smatra nejlepšim turističkim mestom prvog prsta. Hanioti je smešten na unutrašnjoj  istočnoj strani poluoostrva Kasandra.

Halkidiki

Halkidiki

Halkidiki je veliko poluostrvo koje zauzima severni deo Egejskog mora. Pošto je veoma razuđeno njega čini sklop tri manja poluostrva Kasandra, Sitonija i Atos

Pefkohori

Pefkohori

Pefkohori se nalazi na prvom prstu Halkidikija na poluostvru Kasandra. Borove šume okružuju Pefhokori pa je vazduh idealan a tu su smeštene i plaže koje se smatraju jednim od najlepših u Kasandri, ali i na čitavom Halkidikiju.

Polihrono
Halkidiki

Polihrono

Na manje od 100 kilometara od Soluna, kada prođete Kriopigi i nastavite ka Pefkohoriju, dolazite u Polihorno, malo porodično mesto i jedan od stubova turizma na Kasandri.